Ha én zászló volnék…

2009. 11. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egyedül álló vállalkozás egymás mellé rakni, több mint egy évtized, különböző helyszíneken készült felvételeit. A napra kész digitális technikának köszönhetően ezek - az időben egymástól távol eső - felvételek, egy közös élménnyé kovácsolódnak, egy óriási virtuális koncertet hoznak létre.

Érdekesség az is hogy a képi és hangzó anyag csak részben fedi egymást. Egyik másik dal a CD-én, vagy csak a DVD-én szerepel. Így a két korong műsora némileg különböző.  A konzekvens szerkesztés érdeme, hogy a virtuális koncertek egy egészet alkotva, teljes élményt nyújtanak, képernyőn és hallgatás közben is.

Koncz Zsuzsának lételeme a koncertezés. A személyes találkozás a közönséggel mindig inspirálóan hatott rá, és közönsége is várta ezeket az alkalmakat. Szinte tapinthatóan van jelen a CD-én, és DVD-én ahogyan együtt él, lélegzik színpad és nézőtér. A figyelem, az együttérzés, az önfeledt részvétel, a mindent elsöprő öröm, megörökített pillanatait láthatjuk, hallhatjuk. A koncerteken jelenlévő közönség fontos szereplője a lemezeknek.

A DVD-én 18 dal, a CD-én pedig 14 szerepel a Ha én rózsa volnék-tól, az Osztálykirándulásig, a Vörös Rébéktől a Bolyongok c. József Attila versen át az Amikorig. Most jelenik meg először a ’98-as duett lemez, a Csodálatos világ néhány dala. Annak idején a magyar férfi élmezőny - Zorántól Somlóig, Bródytól Cipőn át Tolcsvay Lászlóig -  ott volt az album és az emlékezetes BS koncert létrehozásánál.

– Rajta van a lényeg, minden, mi fontos belőlem és a dalaimból…Nagy kaland volt, kár hogy vége. Színpadon állni, sok ezer embernek énekelni, nagy felelősség, ezért inkább csak érzem, mint tudom, hogy mi történik a nézőtéren, miközben énekelek. Míg dolgoztunk, napokon át, hallgathattam, láthattam ezt. Nagyon jó érzés volt. Köszönöm mindenkinek, akit illet! – vélekedett Koncz Zsuzsa.

Nem véletlen, hogy a reprezentatív album címe, a leghíresebb dal utolsó versszakának első sora, mely a személyes autonómia, az emberi tartás fontosságát hangsúlyozza, ebben a mindnyájunkat körülvevő manipulatív világban.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top