Cipős dobozba csomagolt szeretet

2008. 12. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szervezők célja, hogy a színes kis “szeretetcsomagok” fényt vigyenek legalább tízezer nehéz sorsú gyermek karácsonyába. Várják az adományokat szerte az országban!

A cipős doboz akció lényege egyszerű: egy dobozkát kell megtölteni ajándékokkal, például ruhákkal, csokoládéval, játékokkal, majd a dobozt be kell csomagolni – ahogy egy ajándékhoz illik –, és ráírni, hogy kinek szól: például 2 éves kislány, 8 éves fiú, stb. Ez alapján tudják kiosztani a rászorulóknak. A csomagba nem feltétlenül kell újonnan vásárolt dolgokat tenni. Szinte minden kislány szekrényébe lóg olyan ünnepi ruha, amelyet kétszer felvett, aztán kinőtte, használaton kívüli kesztyűk, sapkák, vagy lapulnak olyan játékok, amelyekről a gyerek „elfeledkezett”, esetleg már túl kisbabás számára, mint például egy csörgő. Vagyis olyan dolgok, amelyeket nem szívesen dobna ki az ember, de már szükség sincs rá. Másnak azonban kincset érhet egy ilyen ajándék!

 

A Baptista Szeretetszolgálat Magyarországon 2004-ben indította útjára a "cipősdoboz" akciót. Ebben az mintegy 6 millió csomagot osztottak már szét a világ 95 országában. A jótékonysági kampány lényege az ajándékozás: a rászoruló gyermekek részére bárki készíthet ajándékcsomagot, amit cipősdobozba téve juttathat el az éhező, hányattatott sorsú fiataloknak, így téve szebbé karácsonyukat. Legutóbb, 2007-ben 15728 doboz ajándék talált boldog kis gazdájára országszerte.

A szervezők szeretnék, ha a jótékonysági kampányhoz, ahogy az előző években is politikusok, közéleti személyiségek, művészek, cégek és magánemberek csatlakoznának, egy, az egész magyar társadalmat elérő mozgalommá szélesítve azt. Az akció első magyarországi évében, Bill Clinton és felesége Hillary futárral küldték hazánkba személyes cipősdoboz ajándékaikat.  Segítsünk minél többen, hogy a sok elhafgyatott kisgyermek örömén túl az akció Magyarországon is a tolerancia, a szeretet és az összefogás jelképévé válhasson!

Minden megyében, több helyszínen, szinte egész nap leadhatóak a megtöltött dobozok. Az összegyűjtött ajándékok a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jutnak el a rászoruló gyerekekhez, még az ünnepek előtt. Többek között például, immár harmadik alkalommal, december közepén ezer doboz a Malév segítségével Marosvásárhelyre, Böjte Csaba árváihoz kerül. Ezeket a másnap Parajdon megrendezendő karácsonyi ünnepségen osztják szét.

A MÁV támogatásával idén cipősdoboz vonat is indul, mely a székesfehérvári és környéki árvaházaknak juttat a dobozokból. December 22-én a Duna Palotában nagyszabású rendezvény keretén belül szintén több száz rászorulót ajándékozunk meg. Az akció részleteiről bővebben olvashatunk a www.ciposdoboz.hu weboldalon a leadási helyszínek megyékre, városokra lebontva fel vannak tüntetve. A megválaszolatlanul maradt kérdésekre a ciposdoboz@babtistasegély.hu e-mailcímen, vagy a nem emelt díjas 06-30/4444-820 – as telefonszámon kaphatjuk meg a válaszokat.

Segítsünk, ha tudunk, hiszen karácsonykor mi lehet nagyobb öröm annál, mint, hogy egy kicsit hozzájárulunk ahhoz, hogy azoknak a gyerekeknek, akiket nem vesz körül szerető család legalább a szeretet ünnepén egy kicsit jobb legyen.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top