Citrom szelet

2009. 10. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 6 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 dkg szálikát, 1/2 dl tejben fel kell futtatni.

Összegyúrjuk és 3 lapot sütünk.

Krém: 2 evőkanál liszt, 2 dl tej ezt sűrű krémmé főzzük. 1 csomag vanília, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 citrom leve és héja.

Ezeket kikeverjük. Ha a főzött krém meghűlt a két krémet összeadjuk. Az alsó lapot baracklekvárral megkenjük, a középsőt krémmel töltjük.

Teteje: a 3 tojássárgáját 18 dkg porcukorral összekeverünk és a még sütőből kivett meleg tésztára kenjük.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top