Hozzávalók: ½ kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyem gyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zeller gumó, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája, citrom, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, bors. Megtisztítjuk és csíkokra vágjuk a zöldségeket, és a melle hússal együtt 1 l vízbe puhára főzzük. Sóval és borssal ízesítjük. A megfőtt csontos húst a levesből kiszedjük és kicsontozzuk, majd hosszú csíkokra vágjuk és félretesszük. A főtt zöldséget a leves levével együtt össze turmixoljuk. A lisztből világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük be a levest. A tűről levesszük, állandó keverés mellett hozzá melegítjük a tejszínnel elkevert tojássárgákat. Utána beletesszük a húst, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint sózzuk és savnyítjuk citrommal, de nélküle is finom.
Köszönjük szépen Bakulár Tamásnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!