Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 db tojás
fél csomag szalalkálit 1 dl langyos tejbe felfuttatni
A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk a gáztepsi hátoldalán.
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 vanília puding
2 csapott evőkanál liszt
1 db citrom
A tejet, a pudingot és a lisztet sűrű krémmé főzzük, ameddig hűl, addig a rámát a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet összeöntjük és a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk és így habosítjuk tovább a krémet
A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg, tetejére fehér mázat teszünk.
Fehér máz:
1 tojásfehérjét 12 dkg porcukorral és egy kanál citrom levével sűrűre keverjük és ezt simítjuk a tészta tetejére.
Megvárjuk, míg egy kicsit szárad a tetején a máz és megszórjuk színes cukorkával vagy lehet tortadarával is.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket
a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a
recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!
Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.