Citromos kocka

2010. 06. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt 5 dkg margarin 3 evőkanál cukor 1 db tojás fél csomag szalalkálit 1 dl langyos tejbe felfuttatni A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk  a gáztepsi hátoldalán.
Krém: 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 5 dl tej 1 vanília puding 2 csapott evőkanál liszt 1 db citrom A tejet, a pudingot és a lisztet sűrű krémmé főzzük, ameddig hűl, addig a rámát a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet összeöntjük és a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk és így habosítjuk tovább a krémet A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg, tetejére fehér mázat teszünk.   Fehér máz: 1 tojásfehérjét 12 dkg porcukorral és egy kanál citrom levével sűrűre keverjük és ezt simítjuk a tészta tetejére. Megvárjuk, míg egy kicsit szárad a tetején a máz és megszórjuk színes cukorkával vagy lehet tortadarával is. Jó étvágyat hozzá!
 
Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top