Croissant

2009. 06. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Sziasztok! A croissant receptjét egy picit átvariáltam, amit megszeretnék osztani veletek.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3gr élesztő, 1 teás kanál só, 1 evőkanál cukor, 1 dl olaj, 3 dl tej, 2 evőkanál víz, 1 tojássárga, 10 dkg  puha margarin, 15-20 dkg trappista reszelt sajt, 2 egész tojás.

Ezeket összedolgozzuk, én a kenyérsütő kelesztő  programján  készítettem. De kézzel sem tart sokáig. Ha megkelt a tésztánk, kirakjuk a deszkára,  kettévágjuk,  majd elnyújtjuk kb. fél cm vastagra, négyszögletes legyen. A 10 dkg puha margarint,  trappista reszelt sajtot és a 2 egész tojást jól kikeverünk, megfelezzük. Majd ezzel  kenjük  meg a kinyújtott tésztát.

Aztán szorosan tekerjük fel, mint a bejglit! Vagdossuk be ferdén, szeletenként! Kenjük meg tojással, a másik tésztát is kinyújtjuk, és a maradék sajtos krémet ugyan úgy rákenjük, feltekerjük mint a másikat.

Előmelegített sütőbe 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Ajánlom mert nagyon finom. Ma el készítettem csokis változatban is, és vaníliás is tervben van, mert kérik a gyerekek, nagyon ízlett mindenkinek. Jó étvágyat nektek is!  

Köszönjük szépen Balázs Zsófiának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top