Gesztenyés süti

2009. 06. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 2 csomag gesztenyemassza, 12,5 dkg margarin, rum,vagy aroma.

Ezeket összegyúrjuk, (ha kemény egy kevés tejet lehet bele tenni) és egy tálcára nyomkodjuk vagy kinyújtjuk és tálcára tesszük.

Krém hozzávalók: 3 csomag vaníliás pudingpor 9 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.

A pudingporokat a tejben megfőzzük. A porcukrot a margarinnal kikeverjük, ha kihűlt a puding a két krémet összekeverjük.

A krém felét a tálcára nyomkodott gesztenyés "tésztára" kenjük, erre rumos vagy aromával ízesített tejben áztatott babapiskótákat fektetünk szorosan egymás mellé, majd rákenjük a krém másik felét is. 5 dl tejszínt kemény habbá verünk és a tetejére tesszük.

Díszíthetjük csokireszelékkel, gesztenyével, vagy tortadarával. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen R.V. Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top