Hozzávalók: 10 liter léhez 1l 6 dcl 10%-os ecet, 34 dkg só, 40 dkg cukor, 7dl víz.
Ezt felforraljuk. Fűszerek: 1 kg üvegbe csipet mustármag, 1 szelet vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 szem bors, 4 szem szekfű bors, 2-3 kapor szár.
A vizet az ecetet cukrot felforraljuk, majd melegen az uborkára öntjük, utána nem forraljuk föl, csak gőzöljük 10-15 percig és amikor kihűlt mehet a helyére.
Már másnap lehet fogyasztani, nagyon finom, jó étvágyat!
Köszönjük szépen Tóth Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.