Csemege uborka másként

2009. 07. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 10 liter léhez 1l 6 dcl 10%-os ecet, 34 dkg só, 40 dkg cukor, 7dl víz.

 

Ezt felforraljuk. Fűszerek: 1 kg üvegbe csipet mustármag, 1 szelet vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 szem bors,  4 szem szekfű bors, 2-3 kapor szár.

A vizet az ecetet cukrot felforraljuk, majd melegen az uborkára öntjük, utána nem forraljuk föl, csak gőzöljük 10-15 percig és amikor kihűlt mehet a helyére.

Már másnap lehet fogyasztani, nagyon finom, jó étvágyat!

Köszönjük szépen Tóth Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top