Hortobágyi húsos palacsinta

2009. 07. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hortobágyi húsos palacsinta Hozzávalók : ( Kb. 4 személyre) 1 db csirke 8 dkg zsír 3dl tejföl 1 púpos evőkanál liszt 2 fej vöröshagyma só, pirospaprika, őrölt kömény Palacsintához: ( Kb. 15 db ) 2 tojás 16 dkg liszt 2 dl tej 1 dl szódavíz só olaj

Az apróra vágott hagymát a forró zsírban megpirítom, megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel. Beleteszem a negyedekre vágott csirkét és készre főzöm. Ha kész a pörkölt akkor a húst kiszedem, kicsontozom, majd apróra vágom. A pörköltlevét tejfölös habarással besűrítem és átszűröm. 

Megsütöm a palacsintákat.

Az összevágott húst a paprikás mártás felével összekeverem, és ezzel megtöltöm a palacsintákat. Én henger alakúra formázom. Tűzálló tálba teszem és a sütőbe teszem, de csak annyi időre amíg jól átmelegszik. Majd kiveszem és a forró paprikás mártással leöntve és tejföllel megöntözve  tálalom.

Én így készítve ismerem és szerintem finom.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top