Csirkecomb rizzsel, gombával

2011. 01. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 2 személyre: 4 db csirke felsőcomb, kifilézve 1 fej vöröshagyma, felkarikázva 2 db zöldpaprika 2-3 evőkanál olaj 1 kis levesízesítő őrölt fekete bors őrölt fűszerkömény só ízlés szerint

1 bögre rizs 2 bögre víz 3 evőkanál mirelit mexikói zöldségkeverék kevés őrölt bors 1 evőkanál olaj só

1 kis üveg gomba (vagy kis doboz friss gomba) 1 evőkanál olaj 1 fej hagyma pirospaprika, őrölt bors, só

 

Elkészítése: A kifilézett csirke felsőcombokat megmossuk, kicsit besózzuk, állni hagyjuk, ezután a forró olajba tesszük, először a bőrös oldalával néhány percig, utána megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Ezután kivesszük egy tányérra, majd a visszamaradt olajba beletesszük a hagymát, megdinszteljük, majd a karikára vágott zöldpaprikával összeforgatjuk és ráhelyezzük a húst. Hozzáadjuk a fűszereket, majd most már a lábast lefedve pároljuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajon megdinszteljük a mirelit mexikói zöldségkeveréket, majd hozzáadjuk a rizst, összekeverjük és fedő nélkül néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a kevés borsot és a sót, majd felöntjük a vízzel és takaréklángon fedő alatt készre pároljuk. A víz el fog párologni, mire megpuhul a rizs és a zöldségek. A kis üveg gombát leszűrjük és az olajon megdinsztelt hagymára tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, és mint a pörköltet elkészítjük. Nagyon finom, gyorsan elkészülő étel, fél óra alatt megvan! Jó étvágyat hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top