Csoki csoda pohárban

2009. 02. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 tábla étcsokoládé, 4 tojás, 1csomag babapiskóta, 1 rumaroma.

Másfél tábla étcsokoládét felolvasztunk gőz fölött és nagyon kicsi vizet öntünk hozzá, hogy könnyen lehessen keverni. 4 tojásnak külön választjuk a fehérjét és a sárgáját. A csokiba egyenként belekeverjük a sárgáját és jó alaposan eldolgozzuk. Ezután keményre felverjük a tojásfehérjét és apránként ezt is jól belekeverjük a csokiba. A babapiskótát összetörjük nagyon apró darabokra és hozzákeverjük a rumaromát. Ezután poharakba teszünk a rumos babapiskótából, rá a csokiból, és ugyanezt addig ismételjük amíg a pohár majdnem teljesen tele nem lesz. A tetejére tejszínhabot nyomunk és a maradék csokiból reszelünk rá. 1-2órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is. Ha nem akarjuk,hogy a tejszínhab összeessen, jobb ha akkor nyomjuk rá, amikor kivettük a hűtőből.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Szuromi Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top