Alföldi tejfeles krumplileves

2009. 02. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 4 szem krumpli, 1 répa, 1 petrezselyemgyökér és a zöldje, 1 paprika, 1 paradicsom, 4 egész babérlevél, 1 kk. szárított zöldségmix, 4 db (kb. 6-8 cm hosszú) parasztkolbász, 1 dl. tejföl, kk só, 12 dl víz. A rántáshoz: 2 kanál olíva olaj, vagy libazsír, 2 kanál liszt, egy kis fej vöröshagyma, 1 kanál őrölt édes-nemes paprika.

Rózsaszínűre pirítjuk a lisztet a zsírban, majd hozzátesszük a kockákra vágott hagymát is, azzal is pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva beletesszük a piros paprikát, és felöntjük 12 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzre, és beletesszük a kockákra vágott zöldségeket, a babérlevelet, a kolbászt, a sót, és kb. fél óráig főzzük. Amikor lezártuk alatta a tüzet, akkor keverjük bele a tejfölt. Ha valaki nem szeretné kolbásszal, az készítheti buggyantott tojással is, úgyis nagyon finom.

Laktató étel, csak egy kis desszert kell utána, vagy gyümölcs. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Rómer Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top