Rózsaszínűre pirítjuk a lisztet a zsírban, majd hozzátesszük a kockákra vágott hagymát is, azzal is pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva beletesszük a piros paprikát, és felöntjük 12 dl vízzel.
Visszatesszük a tűzre, és beletesszük a kockákra vágott zöldségeket, a babérlevelet, a kolbászt, a sót, és kb. fél óráig főzzük. Amikor lezártuk alatta a tüzet, akkor keverjük bele a tejfölt. Ha valaki nem szeretné kolbásszal, az készítheti buggyantott tojással is, úgyis nagyon finom.
Laktató étel, csak egy kis desszert kell utána, vagy gyümölcs. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönjük szépen Rómer Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!