Csokifészek csokitojással

2009. 04. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 Hozzávalók:

* 30 deka étcsoki * 5 deka vaj
 * 15 deka fehér csoki
* zsírpapír * műanyag spakli * fém mártásos kanál ("csőrös" merőkanál) * 1 db lufi * olvasztóedény a csokihoz Elkészítése:
Terítsük ki a zsírpapírt. Fújjuk 14cm átmérőjűre alufit. A  felfújt léggömb méreténél valamivel nagyobb, legalább 10 centi magas fémedényt készítsünk elő. Az étcsokit olvasszuk fel az edényben és keverjük el benne a vajat. Hagyjuk egy picit hűlni és mártsuk bele a felfújt léggömböt. Tegyük a zsírpapírra és hagyjuk megszilárdulni. A lecsorgó csokitól talpa lesz, amin megáll magától is, ezért nem sokáig kell tarogatnunk.
Újra mártsuk az olvasztott csokiba a már egy rétegnyi bevonattal rendelkező lufit. Megint tegyük a zsírpapírra szilárdulni. Még egy harmadik réteget is húzhatunk rá. Amikor tökéletesen megszilárdult, lyukasszuk ki a léggömböt és emeljük ki a csokiforma belsejéből.
Most az olvasztott csokit a csőrös kanál segítségével csorgassuk a zsírpapírra csíkonként.   Hagyjuk kicsit szilárdulni.
Az olvasztott csoki és a műanyag spakli segítségével ragasszuk fel a töredék csoki csíkokat a csokiforma belsejébe és megszilárdulás után a felfordított aljára is.
Ezután már csak a fészekbe való tojásokat kell elkészítenünk a fehér csokiból. A barna mintázatot a megszilárdult csoki felszínére egyszerűen a  barna olvasztott csokiba mártott ujjunkkal maszatolva érjük el.
 
A csokitojás elkészítése
Forrás: Kreatív Café

Több húsvéttal kapcsolatos cikk: 

$$3077$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top