Ünnepi leves

2009. 04. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 csirkemell, 20 dkg vegyes zöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 2 db erőleveskocka, 5 dkg  margarin, 2 evőkanál Liszt, 2 dl tej vagy 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, egy csomó petrezselyemzöld, só, bors.

Két liter vízben feloldjuk az erőleveskockát, hozzátesszük a megtisztított zöldséget, a vöröshagymát és a borsot. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a csirkemellet, és fél óráig főzzük. Közben a margarinból világos rántást készítünk, felöntjük a 2 dl tejjel, és a leveshez öntjük, tovább főzzük kb. 20 percig. Ízlés szerint tovább ízesítjük. A csirkemellet kivesszük, felszeleteljük. A tojássárgát tűzálló tálra tesszük, és állandó kevergetés mellett ráöntjük a levest. A hússzeleteket visszatesszük a levesbe, megszórjuk petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk.

Nagyon egyszerű, mégis finom ünnepi leves. Ki lehet hagyni a tejszínt és a tojássárgát is belőle, úgy is finom. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kováts Gáborné Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top