Csokimázas kókuszkocka

2009. 04. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tésztához: 5 tojás, 5 púpozott evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, csipet só, 1 csomag sütőpor, 5 púpozott evőkanál liszt. Krémhez: 3 dl tej, 4 evőkanál liszt, 20 dkg kókuszreszelék, 25 dkg margarin, 8 evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja, baracklekvár. Mázhoz: 10 dkg vaj, 6 evőkanál kakaó, 6 evőkanál porcukor, kókuszreszelék.

A tésztához a tojást a porcukorral jó habosra keverjük. /Olyanra, mint amikor a piskóta tésztánál a kemény tojásfehérje már hozzá van adva a tojássárgához/. Óvatosan beleforgatjuk a sót, lisztet, sütőport, kakaót, és zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Első 20 percben ne nyissuk ki az ajtót! Ha megsült és kihűlt, ketté vágjuk. A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a kókuszt, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, rumot és felfőzzük. /Már így sem lesz nagyon folyékony, de a lisztet kicsit meg kell főzni benne. Tűzről levéve belekeverjük a margarint, és hagyjuk kihűlni. Máz: Vajat felolvasztjuk a porcukorral, és belekeverjük a kakaót.

A két lappá vágott piskóta mindkét belső oldalát bekenjük barack lekvárral. Alsó felére kenjük a krémet, befedjük a másik megkent lappal, kicsit rányomkodjuk a tetejét. Majd rákenjük a mázat, és megszórjuk kókusszal.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kunné Tóth Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top