Csokoládétorta

2009. 10. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta. 10 dkg étcsokoládé 10 dkg puha vaj 10 dkg porcukor 1 csipet só 5 tojás fehérje és sárgája 7 dkg őrölt mandula 2 ek kakaópor 8 dkg rétesliszt 1 kk sütőpor Krém: 12,5 dkg porcukor 1csomag vaníliás cukor 3 tojássárgája 5 dkg étkezési keményítő 2,5 dl tej 25 dkg tortabevonó 20 dkg puha vaj

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük egy tortaformát kivajazunk, lisztel megszórjuk. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a mandulát a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük. Formába töltjük, és 40 percig sütjük.

A krémhez  a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük.

A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk. A piskótát három egyenlő lapra vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik  lapot is ráfektetjük és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, csokoládé forgáccsal megszórjuk.   Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Németh Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top