A Skorpió szülötte

2009. 10. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez az örök harc folyik a Skorpió emberben, a vízjelű Skorpió alapjellege és uralkodója a tüzes Mars között. Ez a harc minden Skorpió szülöttnél is állandó, míg csak az egyik elem tökéletes győzelmet nem arat benne. Belső értéke is nagyszerű, áldásos, mint a tűz és a víz, de rettenetessé válhat, akárcsak a tűz és a víz. Ebből az alapmotívumból érthetjük meg a Skorpió jegyű ember egész beállítottságát, valódi énjét, minden erényét és hibáját.

A tűz és víz harca ez, mely rejtélyessé, nehezen megérthetővé, kiismerhetetlenné teszi. A tűz aktivitást ad, a víz passzívvá tesz. A tűz nem engedi magához közel a külső behatásokat, mert maga akar benyomásokat kelteni, maga akarja akaratát a világra ráerőszakolni, a víz viszont a legmesszebbmenő mértékig reagál a külvilág minden benyomására. A tűz makacs ellenállást kelt, a víz alkalmazkodást jelent. A két ellentétes elem hatásaként a Skorpió szülött lelke legmélyén egy megmozdíthatatlan és befolyásolhatatlan mag húzódik meg de  a burkolat, mely ezt az acélpáncélzatú magot körülveszi már rendkívül befolyásolható és támadható.

A két ellentétes befolyás küzdelme okozza, hogy egészen különleges, ösztönös védőtechnika fejlődik ki benne. Eredménye: könnyen lesz haragos, és elutasító, szeretete gyorsan vált gyűlöletté, szenvedélye megvetéssé. A szélsőségekben nyilvánul meg a teljes Skorpió.

A két ellentétes elemnek megfelelően a Skorpió jelleme is kettős: de ez a kettősség sohasem vegyül, mint ahogyan a víz sem tud vegyülni a tűzzel.

Ezért a Skorpió ember erős és határozott azért van az, hogy a Skorpió szülött vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz, a középút rendkívül ritka. Ez az oka annak is, hogy egyik pillanatban angyal a másik pillanatban ördög. Hagyomány szerinti uralkodó bolygója, a Mars tüzessége viharossá, szenvedélyessé teszi, hajthatatlan akaratúvá, és megadja az összes tüzes tulajdonságokat: a kitartást, buzgalmat, vállalkozó szellemet és becsvágyat. Kettősség mutatkozik abban is, hogy míg az egyik oldalon materialista, ugyanakkor a miszticizmus is leköti. Kiszámíthatatlan. Társaságban hol szeretetreméltó, hol pedig neveletlen, hol érzései vannak felül, hol meg az értelme.

A tüzes Mars befolyására a Skorpió ember akarata a legerősebb vasakarat, terveit minden áron megvalósítja, ilyenkor nem kímél senkit, még önmagát sem. Harciasságában nem kerüli a veszedelmeket, el is ragadtatja magát, és túllépi a határokat. Hajthatatlan és makacs. Mivel Mars isten gyermeke: minden Skorpió szülöttben találunk erőszakos vonásokat még a legjobbakban is. Észre sem veszi, amikor csíp, szúr és vág. Ha figyelmeztetik rá, csodálkozik, nem tudja megérteni, hiszen ő természetesnek tartja születési adottságát, tulajdonképpen nem is akar bántani senkit. Különösen a szócsatákban van otthon a vitát, addig erőlteti, amíg csak borotvaélen nem táncol a helyzet. Visszavágásai élesek és vágnak.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top