Csúcspont a felhők között

2009. 07. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mike-ot egy dunántúli repülőtéren látogattuk meg, hogy beszélgessünk vele. Szülővárosában Kecskeméten hiába keresnénk, hiszen átlagosan három napot tölt otthon, a hét többi részében úton van az ország különböző pontjai, de leginkább az ég és a föld között. Autója hátuljában franciaágy, az ágy alatt pedig szenvedélye és munkaeszköze, az ejtőernyő – hat különböző féle.

- Korábban karosszérialakatos vállalkozásom volt, de az ejtőernyőzés szép lassan átvette a szerepet, bár az autókat és a száguldást még mindig nagyon szeretem. Ma már ebből élek, és hihetetlenül szerencsésnek tartom magam, amiért a hobbim egyben a munkám is. Sok extrém sportot kipróbáltam, de rájöttem, ez az, ami teljesen kitöltheti az életemet. A férfiaknak évezredek óta szükségük van az úgynevezett virtusra – magyarázza Mike, amikor arról faggatom, miért van szüksége e veszélyes kalandokra egy két gyerekes apának. Az extrém sportok nagy része azért született meg, mert nincsenek háborúk, ahol a pasik kiélhetik magukat. Az ugrás kicsit olyan, mint egy szeretkezés, ahol a csúcspontot a nyitás jelenti. A felfokozottság után az ember hihetetlen nyugalmat és boldogságot érez, a külvilág teljesen kikapcsolódik.

A bika jegyében született tandempilóta fontosnak tartja, hogy feladata ne pusztán annyiból álljon, hogy biztonságosan lehozza utasát.

- Tandempilótának lenni egészen különös feladat. Olyan élményt nyújtani az embereknek, amit a mindennapjaikban nem élnek meg, nagyon jó érzés. Szélsőséges a föld és az ég távolsága, és szélsőséges az is, hogy találkozom valakivel életemben először, akinek alig egy óra alatt meg kell nyernem a bizalmát, hiszen rám bízza az életét. Alapvetően tartózkodó vagyok az emberekkel, itt ez is átalakul, tőlem függ az ugrás légköre, hangulata, hogy utasom legyőzze  félelmét. Amikor földet érünk látom rajta, hogy szinte „szétveti” az élmény. Ez számomra is  felemelőbb, mint egyedül ugrani.

A legizgalmasabb „pasink” azonban nem elégszik meg ennyivel. A biztonságos földet érést gyakran felváltja a – külső szemmel figyelve is – hátborzongató bázisugrás. Mike és társai félelmetes tornyokból, sziklákról, hidakról vetik le magukat. A speciális ernyő, amit direkt e célra fejlesztettek, az ugrás után néhány másodperc múlva nyílik ki. Többre nincs idő. Ha elvétik az pillanatot … – jobb nem is belegondolni. Mike nemzetközi versenyeken is indul, ahonnan nem egyszer dobogós helyezéssel érkezett haza. A spanyolországi Benidorm-ban például egy szálloda tetejéről ugrottak a versenyzők, egyenesen a medencéhez. Ha valaki hozzá hasonlóan beleszeret az ejtőernyőzésbe, és bátrabb a bátraknál is, Mike oktatóként megtanít neki mindent, amit tudni kell erről a csodálatos találmányról.

A 37 éves ejtőernyős tizenhárom évvel ezelőtt, feleségével próbálta ki először az ejtőernyőzést. Amikor szerelmük elmúlt, Mike – csupán egy ejtőernyővel a csomagtartóban –, elköltözött otthonról. Légi szerelme azonban töretlen maradt, és bár azóta sincs társ nélkül, válása óta keresi az igazit, akivel újra tudná kezdeni az életét.

– Még nem találkoztam azzal a lánnyal, aki passzol hozzám. Tudom, hogy nem könnyű az életformámhoz stabil kapcsolatot találni. Azonban hiszek az első látásra szerelemben. Nincsenek külső elvárásaim, persze nem baj, ha egy lány sportos, és formás a csípője, de sokkal fontosabb, hogy legyen tartása, temperamentuma, legyen „szíve”, lehessen vele hülyéskedni, bulizni, akár veszekedni is. És persze azért legyen házias – legalább hetente három napra...

Hogy milyen érzés egy „izgalmas” pasival a hátadon több ezer méter magasságban átélni a csúcspontot? Elolvashatjátok hamarosan itt a Donnán!

Ha pedig kedvet kaptál egy mámorító zuhanáshoz, vagy szeretnéd meglepni vele barátodat, barátnődet, keresd Markó Miklóst a  +36-30-9532513 telefonszámon, vagy a markom@jetfly.hu email címen!

http://ballonozas.hu/



Szerző

donna.hu



Scroll to Top