Dajkaság, béranyaság, avagy minden, amit a magyar törvények NEM engednek

2009. 08. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Valami nagy baj történt a férfiakkal: az elmúlt néhány dekádban több, mint felére csökkent az ondósejtjeik száma. Köszönhető mindez a cigarettának, kávénak, drogoknak, alkoholnak - vagyis ma már minden ötödik férfinak kevesebb az ondósejtje. Hazánkban a ’90-es években került napirendre a dajkaanyaság kérdése, amely az egyre növekvő számú meddő pároknak nyújt egyfajta alternatív segítséget arra, hogy lehessen saját gyermekük. Noha az intézmények nem fogadták kitörő örömmel a kezdeményezést, a leendő szülők pozitív visszhangjának köszönhetően lehetőséget adtak a módszer kipróbálására. Magyarországon 31 nő szült ilyen módon.

2002-ben törvényileg mégis megtiltották a dajkaanyaságot – indokolatlanul, hiszen a meddővé tétel, és az abortusz a mai napig megengedett.

Czeizel Endre a mai napig folyamatos céltáblája a közvélemény egy részének. Sokan titulálják deviánsnak alternatív felfogása miatt. Ő azonban elkötelezett híve a módszernek, és célja, hogy a hatóságok segítséget nyújtsanak azoknak a pároknak, akiknek jelen körülmények között nem lehet gyermekük.

Nézd meg a videót!

$$v43305$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top