Diós, mákos legyező

2010. 12. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Azok figyelmébe ajánlom a következő mutatós sütit, akik unják már a bejgli szokványos formáját és változatosságra vágynak.

Hozzávalók:

Tésztához: 1,8 dl langyos tej, 1,5 dkg élesztő, 3 dkg cukor, 50 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, csipetnyi só, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, vaj a tepsi kikenéséhez Töltelékhez: 20 dkg darált mák vagy dió, 3 dkg zsemlemorzsa, fél citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg cukor, 2 ek. tej, mazsola, csipetnyi fahéj A tésztára: 10 dkg olvasztott vaj, 1 felvert tojás

 

Elkészítés:

A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk. Közben elkészülhetnek a töltelékek, csak össze kell dolgoznunk a hozzávalókat egy-egy tálban. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindkettőből kb. 30x35 cm-es, 4 mm vékony téglalapot nyújtunk, azokat hosszában kettévágjuk, először olvasztott vajjal, aztán az elfelezett töltelékkel megkenjük, majd a tésztacsíkokat szorosan feltekerjük. A rudakat tálcára tesszük, 10-15 percig fagyasztóban  dermesztjük, majd lekenjük tojással, és 6-6 egyenlő részre szeljük. A tésztahengereket vágjuk be 4-5 helyen, és tegyük kivajazott sütőlapra, nyomjuk kissé szét, hogy kinyíljanak legyező alakban. 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsülnek, szép piros lesz a tetejük.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top