Hozzávalók:
3 db tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál víz,
A hozzávalókat jól össze kell keverni, majd hozzáadunk még 12 dkg lisztet és a habnak felvert 3 tojásfehérjét, 1 kávéskanál sütőport és 5 dkg darált diót.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 15 percig sütjük, majd kiborítjuk egy tálra. Ezután ugyanezt a mennyiségű tésztát, dió helyett 2 evőkanál kakaóval újra megsütjük. Ha készt, mindkét tortalapot félbe vágjuk.
Krém:
20 dkg kockamargarint, 18 dkg porcukorral kikeverjük. Ezután 4 dl tejből, 4 evőkanál lisztből, 4 evőkanál cukorból, sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint. Ízlés szerint a krémbe darált diót (kb. 10 dkg-ot) hozzákeverünk. Még rumot, vagy rum aromát rakunk bele. Én mazsolát is szoktam, a már krémmel megkent piskótára szórni.
A felvágott tortalapokat megkenjük a krémmel, végül a tortát kívülről is bekenjük a maradék krémmel. Dióval díszítjük.
A fenti mennyiséget én 25 cm-es átmérőjű tortasütőben sütöm.
Köszönjük szépen Lenner Józsefnének, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.