Bazsalikomos sajtos csirkemell

2010. 02. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

2 db csirkemell 1 pohár joghurt 20 dkg mozzarella sajt 1 evőkanál olívaolaj bazsalikom, paprika, paradicsom

 

A joghurtot összekeverem bazsalikommal /nekem szárított bazsalikom volt itthon, de a friss apróra vágott biztos finomabb/ egy pici sóval  és egy evőkanál olívaolajjal.

A felszeletelt csirkemellet belekeverem ebbe a masszába, és egy éjszakát a hűtőben hagyom pácolódni. A hűtőből kivett csirkemellet abban a lében amiben pácolódott felteszem egy lábasban, és így gyönyörűen átpuhul a hús. Kb. 20 perc alatt finom puha lesz, akkor kiszedem egy tepsibe, ha maradt még a levéből azt is aláöntöm, rárakom a felszeletelt sajtot, a csíkokra vágott paprikát,  a felszeletelt paradicsomot, és készre sütöm.

Nagyon ízletes és igazán diétás étel.  Én zöldséges rizzsel tálaltam: 1 csésze rizst, egy pici zsiradékon megfuttatok, sózom, és belekeverek egy púpozott csésze mirelit, vegyes zöldségkeveréket és 2 csésze vizet.  Amikor felforrt lefedem, kb. 10 percig nagyon lassú tűzön hagyom, utána elzárom  alatta a tüzet és hagyom állni.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Horváth Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top