Egészben, vagy szétrágva?

2009. 02. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha visszamehetnék, abba az időbe, amikor valaki kitúrta az első ásványt a földből, és valamilyen oknál fogva rámondta, hogy gyógyító, csak egyet kérdeznék tőle: Ezt miből gondolod? Sokan csak azt hiszik el, ami kézzel fogható, látható és bizonyított hatása van. Na lássuk ezeket a kavicsokat – ahogy csak én nevezem gyűjtőnéven –, hogy melyik mire jó.

Különböző csoportosításokat hoztak létre, így mindenki a horoszkópjának megfelelően kiválaszthatja a neki legmegfelelőbb követ, vagy valamilyen betegség orvoslásához, vagy nehézség leküzdéséhez is megvannak a megfelelőek.

Vegyük sorra, először a nehézségeket, vagy a betegségeket, amikkel szembesülhetünk, és amelyek esetén segíthetnek. Ha valakit ebben az időszakban elkap az influenza, vagy a megfázás, akkor általában, teát döntünk magunkba literszámra. Van, aki orvoshoz rohan és van aki a feng shui boltba. Hogy miért? Ott kapható egy bizonyos csodakő a neve: Turmalin. Nem is akármilyen kell neki, hanem a kék színű. Gyógyhatásai közé sorolható többek között az immunrendszer erősítés, jó hatással van az anyagcserére, a garatra, hormonokra, nyirok – és pajzsmirigyre. Állítólag olyan a rezgése.

De sokat segít még a Sólyomszem nevű ásvány is. Ő kifejezetten a baktériumok és vírusok okozta fertőzések ellen van, de jó hatással van az ízületekre és a csontokra is.

Ha csak megfázunk, és náthásak leszünk, a Szodalit nevű ásványt kell beszereznünk. A náthából való kilábalás mellett segít a félelem és a szorongás leküzdésében is.

Fáj a fejed? Akkor neked smaragd kell! Persze nem olcsó mulatság, de olyan a rezgése, hogy a fejfájás ellen hat, sőt az idegrendszerre is jó hatással van. Segít megnyugodni, ugyanis az izgatottság leküzdésére is hatásos.

A rózsakvarc az alacsony vérnyomásban szenvedőknek segít, míg a Magnetit a cukorbetegek gyógyítója.

Mindezek után felmerül bennem a kérdés. Hogyan? Mert az érthető, hogy segít. De hogyan kell őket használni? Rázva, nem keverve? Egészben, vagy szétrágva kell lenyelni? Oldjam fel vízben, vagy főzzem meg, és a levét igyam meg? Ha fáj a fejem, kössem a homlokomra? Ha lázam van, akkor meg dugjam be a zoknimba?

Állítólag csak markolászni kell őket, és hinni bennük. Azt mindenki tudja, hogy ha hisz valamiben, akkor a pozitív gondolkodás a gyógyító, és nem az, ami a kezemben van. Vagyis ezek a kövek hasonlóak a placebóhoz? Akkor nem mindegy, milyet szorongatok?

És ki, mi alapján mérte le a hatásukat? Körbepakoltak vele egy náthás embert, és megnézték melyik hatására nem tüsszögött?

Ha a hit működteti ezeket a köveket, amelyeknek az ember tulajdonít különleges tulajdonságot, akkor miért kell pont azt a fajtát markolászni. Sőt a követ használat előtt meg kell tisztítani. Ugyanis a rátapadt negatív rezgéseket el kell távolítani. A módszer: 1 – 8 órára tegyük őket folyóvíz alá. Hát megnézném annak az embernek a vízszámláját, aki 8 órán keresztül folytatta a kavicsokra a vizet. Utána, ki kell tenni a napra őket, hogy feltöltődjenek. De ha holdkövünk van, akkor azt a holdfénynél kell tölteni. Ciki, ha felhős az égbolt. Mert addig megint bepiszkolódik, újabb mosás.

Ezeknél az ásványoknál is igaz, hogy hinni bármiben lehet, mindenkinek szíve joga eldönteni, mi az, ami erősíti őt. Három kiló kő a zsebben, vagy egy C-vitamin tabletta.  

Következő cikkünkben még több ásvány gyógyhatásával ismerkedhettek meg.

Kapcsolódó anyagok:

$$2571$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top