Egy csésze ginszeng tea a bánatra

2010. 08. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Hold növekszik és lazító pillanatokat ajándékoz nekünk, de a következő időszak a Szaturnusz és a Plútó által is erősödik. A ginszeng javítja a hangulatodat. Ha a Plútó és a Szaturnusz kapcsolatba lépnek, mindenek előtt óvatosnak kell lennünk a sportban, mert az ízületeink veszélyben vannak. A ginszenggyökér a keleti népi gyógyászatban csodaszerként ismert. Növeli az immunrendszer erejét és javítja a hangulatot. Aki rendszeresen ginszenggyökeret fogyaszt, tovább marad fiatal és életerős.

 

Nálunk a ginszeng mindenek előtt az időskori gyógyászatban használatos. A gyökér olyan anyagokat tartalmaz, amely jelentős mértékben emeli a szellemi és testi teljesítőképességet. A legfontosabb hatóanyagai a ginszenggyökérnek a glykosidok, éterikus olajok, saponinok, panax savak, valamint B1 és B2-vitaminok.

A ginszenggyökér feljavítja a hangulatot, és gyógyítja a könnyebb depressziót. Aki rendszeresen ginszengkivonatokat szed, sokkal jobban érzi majd magát, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz.

A ginszenggel való kereskedelem figyelemreméltó üzletággá növekedett. Tanácsos az óvatosság, mert a ginszeng preparátumok között sok alacsony értékű termék is található. Legjobb, ha a gyógyszertárban vásároljuk ezeket.

A ginszeng egy lassan növő évelő a borostyánfélék családjából. Vastag, répa formájú, sárgásfehér színű gyökérrel. A növényt, amely eredetileg Korea hegyein, erdőiben nőtt, ma több ázsiai országban hatalmas földeken termesztik.

A gyógyszeripar csak a gyökerét használja fel, ez viszont csak 5-7 év alatt éri el a felhasználhatósági nagyságát. A hosszadalmas termesztés az árát ezért természetesen jelentősen növeli.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top