Egy (majdnem) ellenállhatatlan csábítónő naplója

2008. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A könyvbemutatót egész nagy meghívott tömeg várta. Budapesten volt a találkozó, egészen pontosan a Dunán ringatózó Spoon hajón. A bemutató felolvasással kezdődött, ami talán kevésbé volt olyan izgalmas, mint amikor maga Patrizia Gucci megjelent. Taps fogadta, és az Ulpius ház főszerkesztője egy rövid beszélgetésre invitálta. Olaszul mesélt és egy tolmács fordította. Így egy igazi olasz nő benyomását keltette, saját nyelvén beszélt – és nem angolul.

Mesélt a családjáról, a kezdetekről, arról hogy a Gucci család hogyan vonult be a divatba. Hogyan lett lószerszámkészítő családból világhírű divatmárka? Hát a dédnagypapájának megtetszett, amikor Londonban járt, az utazók bőröndje, és elhatározta, hogy ő is ilyeneket szeretne készíteni. Valahol innen indult a világ egyik leghíresebb divatcégének a története.

És mit tehet az, aki ebbe a családba született? Kezdetben ő is eladóként, majd a családi vállalkozás PR részlegén dolgozott. De Patrizia a saját útját akarta járni! Szerinte az írás egyfajta menekülés volt számára. És a festés és az újságírás is. Festményeit arab emírek vásárolják, valamint saját heti rovata van a Donna Moderna olasz hetilapban. Sokszínű nő és most átad egy kicsit a sikereinek titkából: a Szingli című könyvében – amely hazájában hatalmas sikernek örvend –, leírja hogyan legyünk sikeresek és önállóak. Férfi nélkül is van élet, hangoztatja, és igenis el lehet menni egyedül moziba, és kérhetünk az étteremben egyszemélyes asztalt is.

A Csábítás a másik nagysikerű könyve, ebben arról mesél, hogyan legyünk csábítóak. Bár leírja, hogy „a csábítás kölcsönös dolog, vagy inkább mondjuk így: a csábítás alapja a kölcsönösség”, de azért ad pár tanácsot, hogyan befolyásolhatjuk és irányíthatjuk a velünk született csábítás képességét. Könyvében rengeteg tanácsot, tippet és trükköt ismertet, hogyan legyünk boldogak szingliként, vagy hogyan váljunk „gaz csábítókká”. Saját példáin keresztül mutat be rengeteg dolgot, hisz mindkét szerepben járt már. Volt már ő is egyedülálló és gyönyörű csábító is.

Gyakorlatias nem elméleti. Nem azt ajánlja, hogy csábításhoz általában mit kellene viselnünk, hanem ki is mondja: viselj narancssárgát, vagy ártatlan rózsaszínt, fekete ruhát, amelyik olyan szűk mintha rád öntötték volna… És a tanácsai nem megvalósíthatatlanok.

Ad egy jó kis receptet a fogyókúrára, valamint az ápoltsága, a körömhosszra és a hajviseletre is.

Ilyen tehát egy igazi Gucci, így él és így gondolkodik!

És most könyvében elárulja ezeket, hogy mi is úgy hódíthassunk, mint ő. Érezzük magunkat különlegesnek és érzékinek. Mindezt meghintve egy kis gyermeki ártatlansággal, és kész a tuti recept, hogy csábítsunk. Nézzünk bele a könyvbe, és mindezekre megkapjuk a választ, mert nem egy milliomosnő megvalósíthatatlan tanácsait kapjuk, hanem egyszerű és szuper praktikákat, amelyeket mi is bátran véghezvihetünk.

Patrizia eközben pedig kedvesen dedikált a Spoon hajón, miközben a pezsgőt kortyolva kicsit mi is ellenállhatatlannak és csábítónak érezhettük magunkat. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top