Egyszer te is anyós leszel…

2008. 03. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fiús mamák tágra nyílt szemmel hőkölnek vissza a fürdőszoba ajtóból, amikor vasárnap reggel egy bombázó szőke ciklon, vagy éppen egy lilára tetovált szájú, orrbavalós leányzó jön szembe velük.

A fiús mamák akármennyire csinosak is, szó nélkül kell lenyelniük férjük – vagyis az após – előzékeny viselkedését fiuk választottja iránt, még akkor is, ha tudják: a megkülönböztetett bánásmód a feszes farmernek, vagy a mély dekoltázsnak szól.

A fiús mamák akkor klasszak, ha mosolyogva nézik, amikor kincsüket „rabolják”, ha nem fáj nekik az elválás, még akkor nem, ha ezentúl egyedül kell éljenek.

A fiús mamákat százszor elátkozzák a „drága kisfiú” mellett élő lányok, amikor reggel ágyba kell vinniük a kakaót, amikor ők kénytelenek kipakolni a napok óta áporodó foci cuccot, vagy tisztára súrolni párjuk után a vécékagylót.

A fiús mamák nem túl népszerűek, ha fiaik a „kelleténél gyakrabban” mennek látogatóba hozzájuk, szívüket kiönteni, ügyes bajos dolgaikat megbeszélni, esetleg néha meg is vacsoráznak náluk.

A fiús mamák idegesítők, ha segíteni szeretnének, érzéketlenek, önzők, ha diszkréten a háttérben maradnak. A határon egyensúlyozni, eltalálni, hogy a fiataloknak mikor, mire van igényük – elismerésre méltó művészet.

A fiús mamák könnyen utálat tárgyai lehetnek, ha finomságokat varázsolnak a családjuk asztalára. Hiszen melyik fiatal feleség kedveli az „anyukám ezt úgy készíti…” kezdetű mondatokat vacsora közben.

A fiús mamák elavultak, egészségtelenek, ha háziasan főznek. Őrült klimaxos „biotyúkok”, ha megpróbálják reformkonyhával kényeztetni szeretteiket. Ez a meny táplálkozási nézetei szerint módosul. Ritka mázli, ha véletlenül egymásra talál két töltött káposzta tündér…

A fiús mamák unokái – kezdetben – szerencsére nem tudják, melyik nagyi a fiús mama. Így minden esélyük meg van rá, hogy pontosan annyira ragaszkodjon hozzájuk a kicsi, mint a másik nagyanyjához. És könnyen bajba kerülhetnek, ha „túlságosan” engedékenyek az unokákkal.

A fiús mamáknak mindig jó pofát kell vágni a lányos mamákhoz, egyrészt az unoka kedvéért, másrészt a féltékenység gyanújának elhessegetése érdekében. Nem könnyű feladat.

A fiús mamák bármennyire szörnyűek tudnak lenni, mégiscsak ők nevelték szerelmünket olyan férfivá, akibe beleszerettünk.

A fiús mamák lehetnek jó fejek, csinosak, szuper nagyik is, de ezt olyan nehéz elismerni.

<>A fiús mamák szerencsések, ha lányuk is van, mert átélhetik a lányos mamák anyósélményeit, helyrebillentve lelkük mérlegét. Irigylem őket…

Kapcsolódó fórum:

$$f164$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top