Elhalt hámréteg? Nyugodj békében…

2011. 05. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Állítólag a bőr megújulásához elengedhetetlen, hogy időről időre különböző kozmetikai készítményekhez nyúlva leradírozzuk magunkról az elhalt hámsejteket. Kételkedők és bizalmatlanok vagyunk, így mi magunk teszteltük a jótékony hatást, ráadásul házi kotyvasztású csodaszerekkel!

A bőrradír serkenti a vérkeringést, az elhalt hámsejteket eltávolítva selymessé és puhává varázsolja a bőrt, elősegíti a sejtmegújulást. A tények ugyan bizonyítottak, de ennek ellenére megengedtem magamnak azt, hogy kételkedjek, teszteljek, bizonyítsak, és ha már lúd legyen kövér! Házilag készítettem néhány bőrradírt, hogy garantáltan természetes anyagokkal pezsdítsem fel bőrsejtjeimet és megtudjam valóban hihetek-e az ígéreteknek.

A teszthez ideális alany vagyok:

érzékeny a bőröm, így nem kenhetek magamra akármit a bőrradírral az elmúlt pár évtizedem alatt mindössze kétszer kerültem közelebbi kapcsolatba, az is tiszavirág életűnek bizonyult kellőképpen bizalmatlan vagyok ahhoz, hogy ne higgyek az interneten tett ígéreteknek a bizalmatlanságomhoz lelkesedés és kíváncsiság is társul, ráadásul nagyobb mennyiségben

Lássuk mindezek tükrében, mit sikerült alkotnom és milyen tapasztalatokkal…

1. „Uramatyám” bőrradír

Az olíva olaj és barna cukor párosításából keletkezett bőrradír keresztanyja és tesztelője is lettem egyben, ugyanis a lelkes összekavarás után „Uramatyám” felkiáltásokkal kentem fel bőrömre. Míg a nedvességre éhező bőröm az olajat beszippantotta, addig a cukor többsége kopogva landolt a kád alján, természetesen serény masszírozó mozdulataim hatására. Először attól tartottam túl zsírossá válik a bőröm, utána attól hogy sohasem mosom le magamról az olajat, végül attól hogy a kudarcba fullad a teszt. Mindegyiket megcáfolva az eredmény valóban tiszta, puha és ragyogó bőr! Bár mindenhol azt írják a bőrradírozás után ajánlott a testápoló használat, az „Uramatyám” bőrradír esetében ez elkerülhető. Hatását még napok múlva is éreztem a bőrömön!

Eredmény: négy és fél pont!

2. Joghurtos bőrradír

A recept igen egyszerű: végy egy kanál joghurtot, egy kanál porcukrot, keverd össze, kend magadra. Az eredmény? Nos, az várat magára, ugyanis a kifejezetten érzékeny bőrűeknek ajánlott bőrradír hatását én sajnos nem érzékeltem. A cukor feloldódott a joghurtban és ragacsos, savanykás illatú masszát képezve inkább csak szétnyúlt a bőrömön, anélkül hogy hámsejtjeimre bármilyen benyomást tett volna.

Eredmény: hatalmas jó szándékkal két pont (csakis azért, mert kb. három percre mintha tényleg puhább lett volna a bőröm)

3. Frissítő bőrradír

A citromlé, kevés víz és barna cukor keverékéből összeállított csodaszer tényleg csodákra képes, bár az olívaolajjal nem tudott lépést tartani. Míg az első esetben a testápoló használatát elengedhető követelménynek ítéltem, itt különösen ajánlom: a citrom hatására úgy éreztem magam, mintha egy számmal összement volna a bőröm. Ahogy az „Uramatyám” bőrradír esetében, a cukorkristályok itt is alaposan eltávolították a felesleges hámsejteket, a bőr tiszta, üde és friss lett. Az összehúzó hatást leszámítva rosszat nem tudok elmondani…

Eredmény: három pont

4. Zaccos bőrradír

Őszintén bevallom a kávézaccal készült bőrradírral kávéimádó lévén elfogult vagyok. A bódító illatnál már alapból kapott egy pontot, a maradék négyet pedig a kipróbálás után ítéltem oda, hiszen a tökéletesnél is tökéletesebb hatást keltett és összesítette az összes többi háziszerem előnyét! A három evőkanál kávézacc, két evőkanál tej és egy evőkanál olaj keverékéből összeállított massza szinte simogatva tisztította a bőröm (a cukor durvább szemcséivel ellentétben), a tej és az olaj hatására pedig tökéletes selymességet és puhaságot értem el, mely természetesen hosszú távon is megmaradt!

Eredmény: csillagos ötös, mi is lehetne más?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top