Ellenőrizd a szíved

2010. 12. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szíved akkor egészséges, ha hat percen belül panaszok nélkül – nem szúr az oldalad, nem szédülsz, nem ver ki a víz, nem kapkodsz levegő után – 700 lépést meg tudsz tenni gyors, dinamikus tempóban.

Mennyire erős a szíved? Ezt egy önteszttel meg tudod állapítani! A londoni szívkórház orvosai által javasolt teszt mindössze 6 perc sétát ír elő, ami közben figyelni kell néhány fizikai tünetre. Lendületesen kell járnod, de semmi esetre sem szabad futnod.

Szíved akkor egészséges, ha a hat percen belül panaszok nélkül – nem szúr az oldalad, nem szédülsz, nem ver ki a víz, nem kapkodsz levegő után – 700 lépést meg tudsz tenni.

Szíved még jó állapotban lehet, ha az első panaszok 600 lépés után jelentkeznek. Valószínűleg keveset mozogsz, menj gyakrabban sétálni.

Szíved nem tud teljes teljesítményt leadni, ha 500 lépést nem tudsz panaszok nélkül megtenni. Valószínűleg dohányzol és/vagy túlsúlyos vagy.

Ha már 400 lépés után kifulladsz, vizsgáltasd ki magad. Az orvostudomány szíverősítő gyógyszerekkel segíthet. Bizonyára egészségtelenül élsz, és meg kell változtatnod táplálkozásodat és egyéb szokásaidat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top