Anyatejet vegyenek – neten!

2010. 12. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy programozóverseny résztvevői kismamákat segítő online szolgáltatást terveztek, mellyel az anyatejet kínáló és kereső anyukák könnyen egymásra találhatnak. A terveket természetesen tettek is követik majd, így hamarosan a valóságban is élvezhetik az érintettek a fejlesztés előnyeit.

Az IBM és partnerei felsőoktatási intézményekben tanuló diákok részére immár hetedig alkalommal rendezték meg azt a 48 órás non-stop versenyt, melynek idei témája a valós, hétköznapi problémákra megoldást kínáló fejlesztések megtalálása. A szervezők több non-profit intézménnyel is felvették a kapcsolatot, annak a kiderítésére, hogy munkájukat milyen online alkalmazások segítenék. A verseny témáját végül a Családvár Alapítvány anyatej-közvetítő szolgáltatása ihlette és az anyatejet adó és kereső kismamák könnyebb egymásra találásának problematikájára kellett megoldást találniuk a résztvevőknek.

A verseny eredményét november 23-án hirdették ki Budapesten, ahol a legjobb programozásért járó díjat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem A-Team Csapata nyerte. A pályamű az azonnali használatra kész terven túl az egyszerű kezelhetőségével és felhasználóbarát felületével is felhívta magára a zsűri figyelmét.

A program véglegesítése még apróbb fejlesztéseket igényel ugyan, de hamarosan a kismamák rendelkezésére fog állni és segíti őket abban, hogy azok a babák is könnyebben jussanak anyatejhez, kiknek ez a fajta táplálás eddig különböző okok miatt nehézségekbe ütközött.

"Annak idején, amikor egymagam belevágtam ebbe a kezdeményezésbe, nem gondoltam, hogy egyszer majd hatvan lelkes diák két napon át dolgozik az anyatej-közvetítés rendszerének tökéletesítésén" - fogalmazott meghatottan Szini Emese, az Eszter-lánc Anyatejmisszió alapítója. "Nagyon hálásak vagyunk az IBM-nek, a szervezőknek és a diákoknak is. Izgatottan várjuk, hogyan működik majd a program a valóságban, és hogyan fogadják majd az édesanyák" - tette hozzá Csomóné Lindmayer Katalin, az Anyatejmissziót támogató Család-Vár Alapítvány képviselője.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top