Emeletes élvezet

2011. 01. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1. réteg: 50 dkg darált háztartási keksz 10 dkg margarin 10 dkg porcukor kevés tej 2. réteg: 25 dkg túró porcukor 2 dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor 3. réteg: 2 csomag vaníliás krémpor (én most mogyorósat használtam) 5 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 4.réteg: 2 dl tejszín

Tetejére: 10 dkg reszelt csoki

 

Elkészítés:

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30x30-as) egy kevés darált kekszet szórók, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a tésztát. A túrót, ha nagyon darabos, mixelő rúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a kekszre simítom. A krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom. A tejszínt felverem és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

Gyorsan elkészül és nagyon finom!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top