Én így szeretek

2008. 10. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Én csak szeretni tudok, úgy hogy sólyomszárnyakon repítelek csendes lankák ölére, úgy hogy lepkeszárnyakon ringatlak álmatag tavak partján, úgy hogy nem kérdezlek, merre jártál, ha hozzám érkezel, s nem kérdem merre mész, ha eltávozol.

Szeretni, ahogyan a föld sem kérdez, csak megnyitja termékeny ölét a búzaszemeknek, úgy ahogy a patak sem kérdez csak halk csobbanással, oltja szomjad, úgy, ahogy a nap sem kérdez csak hangtalan ragyogással, melegíti lelkedet.

Nem építek várat köréd szerelmem márványköveiből, s nem bilincsed, hanem felszabadítód akarok lenni. Halkan ölelő társad, mint a tölgyeké a borostyán.

Ha azt kérem, szeress, azt kérem légy szabad. Ha azt mondom, szeretlek, azt mondom szabad, vagyok. Én csak úgy tudok szeretni, ahogy a puszták ménese vágtat a szélben, szabadon boldogan gátak nélkül. Én csak úgy tudok szeretni, hogy magamhoz ölellek s táncra, perdülök veled, mint a rózsák szirmai a nyári szellőben.

Csak úgy tudok szeretni, vijjogva, szárny csattogva mint a sas madarak a büszke bérceken. Én csak úgy tudok szeretni harcos lázadással, vállam válladnak feszítve, szembeszegülve a kaján világgal. Én csak úgy tudok szeretni, ahogy fehér éjszakákon egymásba borulnak a nyírfák karcsú törzsei, csak úgy tudok szeretni mohón, ahogyan a hullámok ölelik a sziklaszirteket.

Csak úgy tudok szeretni, ahogyan mélyzöld tavak őrzik hallgatag mélyüket, csak úgy tudok szeretni, hogy a sivatag harmatcseppjeit adom tenyeremből neked, én csak úgy hogy a puszták kolompszavát hozom el neked. Úgy tudok szeretni, hogy madárfüttyös hajnalok álmait csókolom a szádra, én csak így tudok szeretni vad zabolátlan csendes nyugalommal. Lágy suhogással, édes öleléssel, galambszárnyakkal… Egyszerű szerelmes asszonyszívvel.

Névtelenül



Szerző

donna.hu



Scroll to Top