Epres-vaníliakrémes kocka

2009. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 5 tojás, 12 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt, 1 sütőpor, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg darált dió.

Töltelék: 3 dl tej, 6 dkg porcukor, 1 zacskó vanília puding, 15 dkg vaj, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg eperlekvár.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Belekeverjük a felvert tojásfehérjéket. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a keményítőt, és a diót. Megsütjük, kivajazott, lisztezett tepsiben kb. 200 fokon 15 perc alatt.

Elkészítjük a krémet: A tejből, cukorból és a pudingporból takarék lángon főzzünk olyan sűrű krémalapot, mintha nokedli tészta lenne. Nem kell megijedni, később turmixszal, habverővel simává lehet dolgozni, ha nagyon összeállna. De ez az alapja, hogy krémünk ne folyjon. Kihűtjük teljesen! Közben a puha vajat dolgozzuk össze a vaníliacukorral, majd vegyítsük össze a pudingos alappal.

 

Összeállítás: A tésztát vízszintesen három lappá vágjuk. Az elsőt megkenjük a lekvár felével, majd a krém harmadával. Ráborítjuk a második lapot. Erre jön ismét, a lekvár másik fele, a krém következő harmada. Beborítjuk a harmadik lappal. Erre kerül az utolsó harmad krém. Idényben lehet eperszeletekkel díszíteni. A képen házi rumos meggy van rajta, lévén húsvétkor készült. Tálalásig hűvös helyre tesszük.

Nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik. Jó munkát kívánok!

Köszönjük szépen Wurstné, Katona Áginak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top