Fasírt másképpen

2009. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Friss szép nagy tormaleveleket megmosok és leforrázok, hogy könnyen göngyölhetőek legyenek. Darált húst összekeverem fűszerekkel. A levelekbe teszek a fűszerezett fasírthúsból és felgöngyölöm, majd a végeit fogpiszkálóval összetűzöm. Általában jénai tálba szoktam egymás mellé lerakni.

A tetejét egy kis olajjal, vajjal, vagy zsírral megkenem, kis vizet öntök alá és lefedve a sütőbe teszem. Kb. 3/4.-1 óra alatt szép lassan megpárolódik, az utolsó negyedórában leveszem a fedőt róla és szépen megpirítom.  Köretnek lehet újburgonyát, rizst lehet tálalni, salátával önmagában is nagyon kellemes. Nem zsíros étel.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Rácskay Zsókának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top