Erdélyi krumplis fánk

2009. 02. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1 kg főtt krumplihoz 2 tojást, 1 kávéskanál borsot, 2 kávéskanál sót, 1 csomag szárított élesztőt és annyi lisztet adsz, amennyitől egy lágy, de nyújtható tésztát kapsz.   A nyújtódeszkát jól belisztezed, kinyújtod a tésztát kisujjnyi vastagra, majd kockákra vágod és a közepét bemetszed. Közben a zsiradékot felforrósítod és kisütöd a szeleteket benne.

Tipp: Nagyon finom, ha darabolunk bele sonkakockákat, maradék sült húst is, finom ha sajtot reszelünk a tésztához és beledolgozzuk, de a reszelt hagyma sem rontja el.

Forrón a legfinomabb, teával! Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Fazekas Ibolyának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top