Fehér csokis málnás vargabéles

2009. 03. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg  cérnametélt, 5 tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg túró, 3 csomag vaníliás cukor, 4 db réteslap, 1 citrom héja, fél citrom leve, 10 dkg fehér csoki, 30 dkg málna.   A cérnametéltet kifőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját 5 dkg cukorral habosra keverjük, beletörjük a túrót, hozzáadjuk a vaníliás cukrot a citrom héját és levét, végül a fehér csokit apró darabokban. A kihűlt cérnametéltet is belekeverjük. A tojások fehérjét, amit 5 dkg cukorral keményre vertünk óvatosan hozzávegyítjük.

Közepes méretű tepsit vagy négyszögletű üvegtálat jól kivajazunk, 2 réteslappal kibéleljük úgy, hogy a szélekről kilógjon a tészta. Ebbe beletöltjük a masszát, tetejére tesszük a málnát amit kicsit belenyomkodunk. Ráhajtjuk a széleken levő réteslapot, mintha betakarnánk. A tetejére 2 lapot teszünk, amit az edény széleihez benyomkodunk.

180 fokon  30-35 percig sütjük. Tálalásnál kockára vágjuk, tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!                                     Köszönjük szépen Kosun Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top