Vénusz és a születés pillanata 2. rész

2009. 03. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha a születésedkor a Vénusz a Mérleg jegyében állt - nehéz veled összeveszni. Nagyon fontos a számodra a harmónia, a házasság és minden társas viszony. Élvezed a társaságot és szeretsz eleget tenni másoknak. Viselkedésed kifogástalan, igazságos vagy a döntéseidben. Szereted a szépet, luxust és a szellemi ösztönzést, jó szórakoztató vagy. A veszekedés és a zaj idegessé tesz, mert nagyon fejlett a hallásod. Habár nem a pénz kapja a központi szerepet az életedben, mindent értékelsz, amit pénzen lehet venni. Sok talentumod van, de a temperamentumodnak leginkább a zene, a festészet, szobrászat felelne meg, és szívesen lépsz fel a nyilvánosság előtt. Vonzó vagy a másik nem körében, és ez téged is vonz, lényegében véve szerelmes tudsz lenni magába a szerelembe. Nagyon könnyű téged megsérteni, de ritkán jutsz el oda, hogy veszekszel is. Kecses vagy, és jó az ítélőképességed, örökös ifjú szellemed van. Ha a Vénusznak nehéz aspektusai vannak a születési horoszkópodban, túlságosan is felületessé válhatsz és talán mesterkéltté is. Megtörténhet, hogy nem leszel képes annak a védelmére kelni, amiben hiszel.

Ha a születésed pillanatában a Vénusz a Skorpió jegyében állt - nem ismersz lehetetlent. Nagyon érzékeny vagy, és a szexuális vágyaid is nagyon erősek, szenvedélyesek. Hajlamos vagy a féltékenységre és titokzatosságra és nehezedre esik más emberek érzelmeinek felismerése. Nagy idealista is tudsz lenni, hívő, sőt misztikus. Mivel mindent nagyon odaadással teszel, elkeseredett leszel, amikor valaki nem válaszol az udvarlásodra. Ilyenkor a szerelem könnyen válhat gyűlöletté. A viselkedésed lehet misztikus. Ritkán történik meg veled, hogy elveszítenéd a tekintélyedet. Ha a születési horoszkópodban a Vénusznak kihívó aspektusai vannak nagyon bizonytalannak, érezheted magadat. Lehetsz önző, sőt még nyers is.

Ha a születésed pillanatában a Vénusz a Nyilas jegyében állt - jellemző rád az objektivitás. Idealista vagy érzelmi téren, szellemes, társaságbeli, frivol, sőt hajlamos vagy a flörtölésre is. Nem esik nehezedre kifejezni érzelmeidet, barátságos vagy, nyílt és szereted a szabadságot. Maga vagy a becsületesség, és tiszteled a hagyományos értékeket. Előbb határozol a klasszikus, mint az ultramodern dolgok mellett. Szereted a természetet, imádod a sportot, utazásokat, élvezeteket, szórakozást, és szerencsejátékot. Szereted a filozofáló embereket, vagy az olyan embereket, akik valamit tanítanak. Könnyen megtörténhet, hogy külföldi személlyel lépsz házasságra. Ha a Vénusznak nehéz aspektusai vannak a személyes horoszkópodban, túlzottan felületes is lehetnél, szeszélyes, és túlságosan is az élvezetekre összpontosítasz. Megtörténhet, hogy túlságosan is kiadod magad a szerelemben, vagy pedig megpróbálod másokra erőszakolni saját véleményedet.

Ha születésedkor a Vénusz a Bak jegyében állt - mindig valaminek szenteled magad. Alapjában véve bizonytalan vagy, és általában egy bizonyos rang elérésével, vagy az anyagi biztonság megteremtésével kívánod ellensúlyozni ezt a bizonytalanságot. Külsőleg hidegnek és esetleg számítónak látszol, de tulajdonképpen csak azért vagy ilyen, mert igyekszel megvédeni magad, mert félsz attól, hogy esetleg nem kellesz valakinek. Nagyon nehezedre esik, hogy kimutasd a gyengédséget, amit tényleg érzel. Büszke vagy és visszafogott a nyilvánosság előtti viselkedésben, valószínűleg úgy látszik mintha sznob lennél, de mégis sikereket érsz el. Sokszor elnyomod a saját érzelmeidet, de a lelked mélyén igen érzékeny vagy. Lassan fejleszted a romantikus viszonyokat, sokszor választasz idősebb vagy érettebb társat, vagy pedig sokkal fiatalabb partnert, akiért felelősséget érzel. Ha valakinek sikerül áttörnie ezt a nagy elzárkózás-érzést benned, ahhoz igazán hűséges és odaadó leszel. Jól tudsz másokat vezetni, sikeres vagy minden munkában. Ha a Vénusznak diszharmonikus fényszögei vannak a születési horoszkópodban, előfordulhat, hogy túlságosan is az anyagiakra összpontosítasz, és túlságosan is távolságtartó vagy hideg leszel, érzelmi téren. 

Ha a születésedkor a Vénusz a Vízöntő jegyében állt - komoly távolságtartásra vagy képes. Hidegvérű vagy, csendes, összeszedett, barátkozó, népszerű és önzetlen. Sokan tetszenek neked, és nem mindig vagy képes egy személynek szentelni a figyelmedet. Saját törvényeiddel kiegyezel, attól függetlenül, hogy azok társadalmilag elfogadottak-e vagy sem. Romantikus kapcsolataid olyankor meglepetésszerűek, de nem mindig tartósak. A társadnak éppen úgy a barátodnak kell lennie, mint a szerelmednek, tőle várod a szellemi ösztönzéseket és a sokoldalúságot. Mivel önmagad nem vagy birtokló hajlamú, szabadságodat, függetlenségedet még a házasságban is meg akarod őrizni, szökni fogsz mindenkitől, aki téged le akarna kötni. Ösztönös vagy, jól együttműködsz a barátaiddal, vagy embercsoportokkal. Érdekelnek az új művészeti formák, igazságszolgáltatási reformok és technikai felfedezések. Ha a Vénusznak nehéz aspektusai vannak a születési horoszkópodban, szellemi kiesésed lehet, lehetsz túlságosan hideg természetű, és túlzottan önfejű is. Érzékiséged-könnyed. Esetenként többre tartod a barátságot, mint a szerelmet. Viselkedésedet kevésbé szabályozzák elfogadott szokások vagy konvenciók. Szerelmi kapcsolataidban is szükséged van a szabadság, a függetlenség tudatára, nem hagyod magad birtokolni. Nagyon szereted a kötetlen flörtöket. Gondolatban is szívesen végigjátszod egy randevú lefolyását, a szerelem érzéseit, fázisait. Tartósan az lehet a társad, akit egyben a barátodnak is érezhetsz.

Vénusz a Halakban: képes vagy együtt érezni másokkal. Gyengéd vagy, együtt érző, segítőkész, és lágyszívű. Tele vagy megértéssel mások iránt, és kimondottan átszellemült tudsz lenni. Romantikus és érzékeny vagy. Szükséged van a szerelemre és gyengédségre, szerelem nélkül elveszve érzed magad. Kifejezetten szereted a művészetet, költészetet, a természetet és az állatokat. Kreatív vagy és ösztönözni tudsz más embereket a kreativitásra. Azonban nagyon érzékeny vagy, könnyű téged megsérteni. Mivel ezt tudod, sokszor inkább hallgatva szenvedsz, vagy hajlamos vagy arra, hogy minden sérelmet magadban tarts. Vonzanak a vesztesek, de sokszor önmagadat is feláldozod. Ha nehéz aspektusai vannak a Vénusznak a születési horoszkópodban, túlságosan is függhetsz másoktól érzelmi téren, vagy pedig másokat kényszerítesz arra, hogy érzelmileg tőled függjenek. Lehetsz szentimentális, és hiper-érzékeny. Igyekezned kell saját alkotó tehetségedet pozitív és művészi módon kihasználni.

Nem tudod mi az ascendensed? Kíváncsi vagy a horoszkópodban lévő bolygó állására? írj az info@donna.hu címre, vagy Németh Áginak, a Donna asztrológusának!

Kapcsolódó anyagok:

$$2666$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top