Fekete Rózsa süti

2009. 07. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, pici szódabikarbóna és annyi tej, hogy nyújtható legyen a tészta.

Öt részre osztjuk, kettőt a tepsi hátulján megsütünk.

A maradék hármat a következő krémmel megtöltjük: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja. Alaposan összekeverjük és a kinyújtott  három lapot megtöltjük a krémmel.

Feltekerjük mint a bejglit és egymás mellé helyezzük a tepsibe mind a hármat, hogy összesüljenek. Egyben hagyjuk kihűlni és utána töltjük.

Krémet főzünk 8 dl tejet 2 csomag vaníliás pudingporral. Ha kihűlt 1 margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk és hozzá adjuk a krémet és jól kikeverjük. Az egyik lapot megkenjük a krém egyik felével, majd rátesszük a mákost erre rákenjük a maradék krémet és végül a második lapot. Csokimáz vagy porcukor illik a tetejére.

Kicsit bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Ibriksz Lászlónénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top