Feketeerdő torta

2008. 10. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1 db kerek kakaós tortalap (készíthetjük magunk is, piskótatészta receptjével), 1/2 l tejszín, 1 üveg meggybefőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, porcukor, csoki reszelék, fahéj. A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csoki reszelékkel és meggyel díszítjük. A hűtőben kb. 1-1,5 órát szilárdulni hagyjuk. Jó étvágyat! Köszönjük szépen Tóth Katalinnak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top