Felhő szelet

2010. 11. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta:

15 dkg zsír, 2.5 dl víz (ezt felforraljuk), ezután 15 dkg liszt és 6 db tojás. Ezeket összedolgozzuk és elfelezzük. Kizsírozott tepsiben megsütjük. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőt!!! A második tészta megsütése után még a tepsiben szépen felvágjuk, mert amikor összerakjuk a krémmel, már nem lehet szépen szeletelni. Ez egy kicsit kirakós játék, de megéri.

Krém:

4 cs. vaníliás pudingot 1 l tejben megfőzünk, amikor kihűlt, 25 dkg rámát és 25 dkg porcukrot keverünk hozzá a szokásos módon. Ezután 1 db fél literes Hullala tejszínhabot 2 kanál porcukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 habfixálóval összekeverünk. A tészta lapjára először a pudingos krémet, majd a tejszínhabot tesszük rá, aztán jönnek a kirakós tészta darabok a tetejére.

Porcukorral megszórhatjuk a tetejét. Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top