Ilyenkor hol van az etikai kódex?!

2010. 11. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Való Világ 4 november 20-án hivatalosan is elindult, és hiába az etikai kódex, a gyengébb idegzetűek már az első beszavazó show alkalmával megkapták a magukét.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa már előre jelezte, ha az előzményekből okulva az RTL Klub nem akarja, hogy a rengeteg törvénysértés miatt hosszú órákra elsötétítsék a képernyőt, akkor jó lesz leülni, és hosszasan elbeszélgetni az akkor (szeptemberben) még újdonságnak számító bejelentésről, miszerint újra önjelölt sztárok fogják megtölteni a Való Villát.

Bár az emberek csak bambán néztek (mi?! etikai kódex egy valóságshow-hoz?), az RTL Klub nem zárkózott el, megkezdték a tárgyalásokat. Szalai Annamária, az NMHH elnöke üdvözölte a lépést, amire szerinte azért volt szükség, mert az előző szériák ilyen szempontból sajnos igen nagy károkat okozta a médiának, történetesen elárasztották azt minden erkölcsi értéket nélkülöző szennyel, mocsokkal (lásd: káromkodás, pucérkodás, tivornyázás, szex a mosókonyhában).

 Benkő Dániel egy régebbi képen  

Az érintett felek elmondása szerint az etikai kódex csak a csatorna adott realityjére vonatkozik, egyelőre nem kívánják más, esetleg később létrejövő műsorokra is kiterjeszteni. A kódex arra szolgál, hogy a műsorszolgáltató a saját maga által előírt korlátokat betartsa, de természetesen az NMHH nem mulasztja el figyelemmel kísérni a műsor folyását, nehogy az a megfelelő mederből kiöntsön, és újra elárasszon minket a fertő.

Ezek után kíváncsian vártuk, mi lesz a Való Világból pucér mellek és nemi szervek nélkül, a választ pedig még szombaton, az első beszavazó show alkalmával meg is kaptuk: semmi. Úgy tűnik ugyanis, hogy a botrányos viselkedés továbbra is alapfeltétel a bekerüléshez. Nyilván Benkő Dániel sem azért költözhetett a villába tesztlakóként, hogy Bakfark Bálint munkásságát népszerűsítse. A magát mutogatni sosem restellő celeb azonnal akcióba is lendült: az operatőrök bealudtak, a fekete kocka későn jött, a lantművész ékessége mindenki számára valóságot öltött. Ilyenkor hol van az a kódex? – kérdezhetné a naiv néző, ám felesleges . A kódex nyilvánvalóan azért volt, hogy lenyugodjanak a kedélyek, legalábbis az eddigiek ezt látszanak alátámasztani. És ha ez nem lenne elég? Felröppent a hír, hogy az első beszavazott, Aleszko, nem feltétlenül a műsorban kidomborított rendmániájáról híres az ismerősei körében… Sokkal inkább arról, hogy röptében a legyet is!

 Majka is Villalakóként mutogatta a fütykösét 2002-ben...  Fotó: valovilag4fan.blogspot.com  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top