Felhő szelet

2010. 01. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

15dkg sütőmargarin (vagy zsír) 15 dkg liszt 6 tojás 6 dl tej 2 vanília, vagy csokoládé puding 1 Rama 20 dkg porcukor 5 dl tejszín Hullala                                 Elkészítése: Tészta: 2,5 dl vizet és 15 dkg zsírt vagy sütőmargarint felforralunk, majd 15 dkg lisztet hozzákeverünk, és összefőzzük. 20 percig állni hagyjuk, utána 6 db tojást egyenként belekeverünk, és két lapot sütünk nagy gáztepsiben.

A tepsit jól kizsírozzuk vagy margarinozzuk, majd zsíros vagy sütőmargarinos kézzel rákenjük a tésztát. A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni, kb. fél óra a sütési idő. Krém: 6 dl tejben 2 vanília vagy csokoládé pudingot sűrűre főzünk. Egy Ramát 20 dkg porcukorral kikeverünk, és a főzött krémhez adjuk. Ezt a krémet az egyik lapra tesszük, majd erre rákenünk 5 dl tejszínből vert kemény habot, és beborítjuk a másik lappal, végül porcukorral meghintjük.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top