Feng Shui tévhitek

2011. 03. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Manapság divat „befengshuizni” az otthonunkat, a hálónkat, a kertünket, az irodánkat. Bőven akad hozzá szakirodalom is, online és offline egyaránt, és a szaküzletekben is készségesen állnak a rendelkezésünkre.

Lelkesen bele is vetjük magunkat a térrendezésbe, beszerezzük a teknősöket, elefántokat, tükröket, folyamatosan égetjük a füstölőt, és közben várjuk a csodát. Az azonban nem jön, minden halad tovább a régi kerékvágásban, mi pedig maximum annyit nyertünk az egésszel, hogy az otthonunk ragyog, hiszen a Feng Shui megmondja, alapos takarítás nélkül jobb, ha bele se kezdünk. Minket persze nem vigasztal a makulátlan tisztaság, mi eredményeket akartunk. Mit rontottunk el? Nos, lehet, pusztán csak annyi történt, hogy felültünk néhány, a Feng Shuit övező tévhitnek, és ezek mentén akartuk kellemesebb mederbe terelni életünket.

A Feng Shui nem:

-          egy egyszerű kert- és otthonrenoválás.

-          lakhelyünk egyféle külső és/vagy belső dizájnolása.

-          mágia, varázseszköz.

-          gyors meggazdagodási módszer, ami csupán annyiból áll, hogy kiteszünk egy gazdagságot szimbolizáló képet a falra, és két hét múlva az ölünkbe szakad a bank.

-          azonnal ható megoldás életünk problémáira.

-          egy egynapos projekt, melyet egy szombaton lezavarhatunk.

-          egy olyan módszer, melyet csak a gazdagok engedhetnek meg maguknak.

-          egy pszichológiai irányzat.

-          egy vallás.

-          egy új keletű New Age sarj.

-          egy gyors nagytakarítás, ami után máris kirobbanóan jó formában leszünk.

Banálisan hangzanak? Gondoljuk át még egyszer, lehet, hogy mélyen legbelül mégiscsak ezen hitek valamelyike munkálkodott…

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top