Fény nélkül?

2008. 12. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Zongorázik, atletizál, nemrég diplomázott, emellett pedig a Láss Egyesület elnöke. Vagyis próbál teljes életet élni úgy, hogy képes észrevenni az élet apró örömeit. Judit mindig is látó emberekkel volt körülvéve, talán innen ered az az elképesztő nyitottság, amellyel közelít az élet dolgaihoz. Életfilozófiája is ez. Ha nyitottan állunk a világhoz, mások is nyitottak lesznek velünk. A konfliktusok nagyrészt elkerülhetők, hiszen majdnem minden hozzáállás kérdése. És hogyan álljunk hozzá a fogyatékkal élőkhöz? Teljesen természetesen, mondjunk ki, kérdezzünk meg mindent, mindeközben pedig fontos, hogy kezeljük őket partnerként.

Ahogyan Judit mesél, hajlamosak vagyunk mi is beleképzelni magunkat, milyenek lehetnek egy nem látó mindennapjai. Jóllehet a magyarok nagyon segítőkészek, a budapesti közlekedést rendkívül nehéznek tartja elsősorban az útépítések, a túl gyors ütemű változások miatt. Viszont - kissé szokatlan módon talán - Judit imád vásárolni, kiváló időtöltésnek tartja, és gyakran hódol is ennek a szenvedélyének.

Szokatlan, hogy egy látássérült ad nekünk, látóknak, életvezetési tanácsokat arról, hogyan élhetünk békében önmagunkkal, hogyan „láthatjuk” meg az élet pozitív oldalát. Matatek Judit kitartása azonban példátlan, bátorságából, életfelfogásából pedig szinte mindannyian erőt meríthetünk.

Nézd meg a videót!

 $$v41145$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top