Férfiak és a romantika

2008. 04. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Él az emberekben sok-sok tévhit a romantikával kapcsolatba. Ugye, rengeteg film szeretné megmondani, hogy mi a romantika. Elkápráztatják a nőket szebbnél szebb képekkel, a romantika szó hallatán mindenkinek beugrik valami. Kinek egy csokor rózsa, gyertyafényes vacsora, csokoládé csodaszép csomagolásban, illatos, illóolajos gyertyafényes fürdő. De valamiért olyan álszentnek tűnk mindez, olyan, mintha csak az lenne a cél, hogy ágyba vigyék az elkábított nőt. Számtalan lényegtelen dolgot emelnek ki, és elenyészik az érzelmi rész. Én is áldozatául estem ezeknek az előre meghatározott képzeteknek. Sajnos sokak számára, csak ezek a külső jegyek a fontosak, elfelejtik a valódi jelentést.

A romantika egy másik, sokak által el nem feledett arcát szeretném bemutatni. Azt az oldalt, ami igazán közel hozta a két embert egymáshoz. Lehet, hogy itt is jelen vannak a korábban említett külsőségek, viszont a cél különbözik. Nem az a fő szempont, hogy egy hét – egy nap, egy óra? – után lefektessük a nőt, hanem az, hogy tényleg kedveskedjünk neki, örömet és szépséget vigyünk a napjaiba. Mind a két fél életét megszépítik ezek a pillanatok. Romantika minden, amivel önzetlenül megajándékozzuk a másikat, legyen ez akár egy szó vagy egy ölelés.

Jó visszagondolni azokra az időkre, amikor a férfiak tényleg törték magukat, hogy a szeretett nő, akár csak szóba elegyedjen velük. Bókoltak nekik naphosszat, ajándékokkal árasztották el őket és tisztelték lényüket.

Ha mára csak a külsőségek maradtak, akkor legalább abban kéne profinak lenni. Hihetetlen gazdasági háttere lett a szerelmemnek. Valentin nap, ömlenek ránk a reklámok. Vegyél csokit, ha szereted kedvesed, vegyél macit, vegyél mindent. Fontosabb lenne egy tárgy, egy csóknál? Sajnos ezt sugallják. Virágárusok horror árakon kínálják sokszor aszott növényeiket… Furcsa világban élünk.

Miért lehet az, hogy ennyire elsikkadt az igazi jelentése ennek a szónak? Miért változott meg ennyire az emberek látásmódja? Nincs idő a mai világban a kedvességre? Sokkal egyszerűbb megvenni kedvesünk szerelmét, mint sem igazán tenni érte?

Férfi szemmel, nincs jobb látvány, mint amikor a szerelmünknek bókolunk és ő örömében, zavarában elpirul.

Hölgyeim, azt kell mondjam, ha így haladunk tovább, áldaniuk kell azokat a perceket, amiket igazán önöknek szentelnek. Álljanak a sarkukra és tanítsák meg párjukat a romantikára!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top