Festett tojások

2009. 04. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 Hozzávalók: * főtt tojás * tojásfesték (kék, vörös) * gumigyűrűk különböző szélességben

Helyezzük a gumigyűrűket a tojásra a mellékelt fotó alapján. Ezután először a kék festékbe helyezzük. Száradás után távolítsunk el néhány gumigyűrűt. Másodjára helyezzük a vörös festékbe. A művelet végén szedjük le a maradék gumit. A megszáradt tojás felszínét kenjük át egy olajba mártott sminkvattával.

 

 

 

Gumigyűrű helyett a lefedésre használhatunk olvasztott viaszt vagy a Hobbyművész üzleteiben kapható maszkoló anyagot. Az absztrakt mintát alkalmazva még a kisebb gyerekeket is bátran bevonhatjuk a műveletbe.

Dino tojás

Hozzávalók: főtt tojás narancs-háló (vagy bármilyen hasonló háló) tojás festék (több színben) sminkvatta olaj Helyezd a főtt tojást rövid időre egy hígabb tojásfestékbe, hogy csupán halvány árnyalatot kapjon. Száradás után a vattapamacsot mártsd a tojás alapszínétől eltérő színű fetékbe és pamacsolgasd össze helyenként ezzel a színnel. Amikor megszáradt az új réteg is, akkor a hálót mártsd egy sötétebb színű, töményebb festékbe és a tojást helyezd bele óvatosan. Ettől "barázdált" lesz. Befejező művelet szintén a fényezés,- száradás után. Hagymahéjjal festett tojás Hozzávalók: főtt tojás hagymahéj befőttes gumi Rögzítsd a még főtlen tojás köré a lila- vagy a vöröshagyma héját a fotó alapján, majd helyezd vízbe és főzd a forrástól számított 10 percig. Természetesen külön vízben kell főzni mind a kétfélét.

 Üvegfestékkel festett tojás

Végül következzék Maya barátnőm ötlete, aki a húsvéti tojást is üvegfestékkel dekorálja. Előtte az alább látható ábra alapján "kifújja", majd kontúrozza és végül a színes üvegfestéket viszi fel. Ettől az eljárástól különleges lesz: fényes és kisé porcelánszerű.  

 

A tojásfújás módja:

 

 

Forrás: Kreatív Café

Több húsvéttal kapcsolatos cikk: 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top