Fiatalító élelmiszerek

2010. 11. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Bethesda Egyetem Immunológiai és Anyagcsere Osztályának kutatói több olyan élelmiszer rendszeres fogyasztását javasolják, melyek testünkre és egészségünkre rendkívül jó hatást gyakorolnak. Ezek közül egyesek olyan anyagokat tartalmaznak, melyek szervezetünkben úgy hatnak, mintha "boldogságtabletták" lennének és amelyekkel fiatalabbak maradhatunk.

A hajunknak sok fehérjére és cinkre van szüksége. Ezért minden nap meg kellene innunk fél liter tejet és 10 dkg sajtot kellene ennünk. Sok növényi fehérjét tartalmaznak a bab, a zöldborsó és a lencse.

Ahhoz, hogy a testünk a táplálkozás során felvett fehérjét maximálisan tudja értékesíteni, sok C-vitaminra van szüksége. Ezért kell minden nap gyümölcsöt, salátát vagy főzeléket enni, lehetőleg friss alapanyagból.

Bőrünk megóvásához szükségünk van napi egy pohár ananászlé vagy egy fél ananász elfogyasztására. Az ebben található bromalin gondoskodik a bőr megfelelő vérellátásáról. Szintén használ a bőrünknek a hal, a teljes kiőrlésű liszt, a sörélesztő, a búzacsíra és a tenger gyümölcsei.

Szemeinknek A-vitaminra van szüksége, amely sugárzó tekintetet kölcsönöz nekünk. Együnk sok sárgarépát és sötét levelű zöldségeket.

Fogaink sok kalciumot szeretnek, és foszfort igényelnek, melyeket diófélék, tojássárga, és hal fogyasztásával vehetünk magunkhoz…

A jó közérzetet is meg lehet enni. A kutatók a következőre jöttek rá: a banán a harman alkaloid-tartalma által úgy hat, mint egy boldogságdrog. Reggelenként együnk egy banánt, és jókedvűen tudunk indulni.

Kimerültség ellen együnk petrezselymet.

A fahéjnak olyan illatanyagai vannak, melyekkel boldogságérzetünket emelhetjük.

A csokoládé a saját boldogságtermelésünket fokozza.

Stressz esetén az érett paradicsom megnyugtatja a lelkünket.

A sajtok olyan anyagokat tartalmaznak, amitől vidámabbak leszünk, és mint antidepresszánsok hatnak.

A chili és a bors az agyunkon keresztül teszik kellemesebbé a közérzetünket.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top