Hozzávalók és elkészítés:
Tészta: 4 tojás sárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal és 15 dkg cukorral. 1 ek. kakaót adunk hozzá, a tojások felvert habját, 7 dkg réteslisztet, amit fél cs. sütőporral elkevertünk. Végül 12 dkg durvára tört diót. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben, 180 fokon.
Töltelék: A kisült tésztát megkenjük pikáns lekvárral (én sk. ribizlizselével kentem meg). 20 dkg darált diót 15 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 4 ek. rummal összekeverünk, és rákenjük a lekvár tetejére. 1 egész tojást, 3 ek. kakaóport, 10 dkg porcukrot és 20 dkg vajat habosra keverünk. Rákenjük a diós töltelékre.
Máz: 10 dkg csokoládét felolvasztunk gőz fölött és kikeverjük 7 dkg vajjal.
Jó étvágyat!