Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt, 2 tojás, 2 dl natúr joghurt, 10 dkg margarin, 2-3 gerezd fokhagyma, só, szezámmag.
A margarint mikróban megolvasztjuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 egész tojást és a joghurtot. A liszthez hozzáadjuk némi só kíséretében, és nyújtható tésztává gyúrjuk. Fontos megkóstolni még nyersen, mert a joghurt miatt szinte nyeli a sót. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és pizzaszeletelővel vékony csíkokra vágjuk. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a maradék 1 tojással, és megszórjuk szezámmaggal (sóval is, ha még igényli). Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.