Fordulj a natúrkozmetikához!

2010. 08. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mi mindent kell szegény bőrünknek kibírnia: káros anyagokkal szennyezett levegőt, dohányosok által kifújt füstöt, hőséget és hideget, a napsugarak UV-tartományát, a földfelszínhez közeli káros ózont, alkoholt, klímaberendezések csontszáraz kibocsátott levegőjét.

Ezért kell ápolnunk, helyesen táplálnunk. Ehhez sok régi, jó házi szer áll rendelkezésünkre. Forduljunk ezekhez! A bájos nevetőráncocskákból érdekes ráncok, ezekből azután sajnos barázdák lesznek – ilyen az élet menete. Egy biológiai folyamat, melynek meggátlásával vagy legalábbis lelassításával a kozmetikai ipar milliárdokat keres.

Egy előző cikkben már leírtam 10 szabályt, melyekkel a bőr öregedését fel tudjuk tartani. Most bemutatom a régi jó és egészséges házi szereket, natúrkozmetikát külső és belső használatra.

Keverj el mézet egy teáskanál citromlével, add hozzá egy tojás fehérjét. Vidd fel ezt a keveréket az arcbőrödre, hagyd rajta 15-20 percig hatni, utána öblítsd le. Nyomkodj szét egy fél avokádót, keverj hozzá kevés olívaolajat. Vidd fel a masszát az arcodra, és hagyd rajta 15 percig. Csodálkozni fogsz, ha meglátod ennek az egyszerű eljárásnak az eredményét.

Az olívaolaj alapvetően jó hatással van a bőrre. Esténként masszírozz kevés gyömbérolajat szemeid körül a bőrödbe. Naponta többször ütögesd meg finoman ujjhegyeiddel szemeid alatt a bőrödet.

Vágj le egy szeletet egy almából, és tartsd 15 percig a lezárt szemeden. A gyümölcssav feszessé teszi a kötőszövetet.

Keverj el két evőkanál teljes őrlésű búzalisztet, egy teáskanál búzacsíraolajat, egy teáskanál mézet és fél csésze tejet. Masszírozd bele arcbőrödbe, engedd 15 percig hatni, utána mosd le.

A köles bőven tartalmaz kovasavat. Ezzel helyreállítja a bőr savas védőköpenyét, segíti a haj és a körmök egészséges növekedését. A kölespelyheket bele lehet főzni a levesbe. Egy csésze kölest áztassunk 5 csésze hideg vízben 5 órán át. Ezután forraljuk fel, keverjünk hozzá apróra vágott leveszöldséget, csipet sót és tejfölt.

Gőzöld arcodat minden este kamillával és hársfavirággal. Zsálya és cickafark is jó. A gőzölés alatt masszírozd az arcbőrödet.

Keverj össze tojássárgáját, citromlevet, mandulaolajat, kevés tejszínt, amíg sűrűn folyós anyagot kapsz. Vidd fel, hagyd 20 percig hatni, majd mosd le. 3 teáskanál hársvirágot forralj fel ¼ l vízzel, hagyd állni, majd szűrd le. A főzettel reggel és este tisztítsd arcbőrödet. 3 héten át reggel és este igyál nyírfalevélteát, ez segít a megpattant erecskéken.

Igyál 3 héten át naponta egy csésze tejet, melyben 2 meghámozott fokhagymagerezdet felfőztél.

Külsőleg kezeld a bőrfelületet vadgesztenyekenőccsel (gyógyszertár).

Reszelj le egy savanyúalmát, keverd el mézzel, vidd fel a bőrödre, hagyd 20 percig hatni, majd alaposan mosd le.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top