Hozzávalók (5 személyre): - 20 dkg sárgarépa, - 20 dkg zöldborsó, - 4 db közepes burgonya, - 4 db nagy szemű alma, - 4 db főtt tojás, - 10 dkg konzerv kukorica, - 1 kis doboz tejföl, - és ízlés szerint cukor, só, majonéz, mustár.
A répát és a burgonyát apró kockákra vágjuk, hozzáöntjük a borsót és a kukoricát és enyhén sós vízben puhulásig főzzük, majd leszűrjük. Hozzákockázzuk az almát és a főtt tojást is. Ezek után cukrozzuk, sózzuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel és a mustárral, majd az egészre ráöntjük és finoman összekeverjük. Sültekhez, rántott húsokhoz kiváló. Adhatunk még hozzá kockára vágott sajtot, őrölt borsot is, úgyis nagyon finom.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Izsó Melindának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!